24 Eylül 2009 Perşembe

Villarreal 0-2 Real Madrid...

Öncelikle uzun zamandır stajım dolayısıyla sizlerle olamadım ardın da bloggerdaki malum sorunlardan dolayı beklemek zorunda kaldım herkesten özür diliyorum.

Bu ara dönüşü ilk bahsetmek istediğim konu Real Madrid... Dün gece Villarreal deplasmanındaydılar ve açık konuşmak gerekirse çok kötüydüler. Ronaldo'nun maçın başındaki muhteşem golüne rağmen bir türlü oyunu kontrol altına alamadılar. 35. dakikada Gonzalo'nun gördüğü kırmızı kart sonrası maç kopar diye düşünüyordum ama gene olmadı. Villarreal 2. gole kadar 10 kişiyle de olsa gerçekten çok iyi oynadı. Rossi, Cazorla ve Nilmar üçlüsü rakip savunmayı fazlasıyla zorladı ve biraz şanslı olsalar öne bile geçirebilirlerdi takımlarını. Ne kadar Pellegrini zamana ihtiyacımız yok dese de bence fazlasıyla zamana ihtiyaçları var. Çünkü bireysel performanstan öte bir takım oyunu oynayamıyor Real Madrid. Ronaldo tek başına attı ilk golü mesela. İkinci gol ise zaten gereksiz bir penaltı. Bence Pellegrini kesinleşen ilk 11ini biraz daha oturtmalı ve oyuncuları birbirlerine alıştırmalı.

Barcelona maçını da bir gün önce izlediğim için iyi bir kıyas yapma şansım oldu ve bana göre Real Madrid bu haliyle Barca karşısında hala çok zayıf. Diğer yandan Barca'nın futbolu da artık sinir bozucu olmaya başladı. Racing maçında 38 ve 42. dakikalar arasındaki paslaşmaları tribünlerdeki seyircileri ağlattı. Rakiplerinin Barca'yı yenebilmesi için sinirlerine de hakim olmaları gerekiyor. Tabii şurası da var daha Iniesta dönmedi bile tam anlamıyla. Hani bir söz var ya:

Cruyff'un uygulatmaya başlattığı, Rijkaard'ın mükemmeleştirdiği ve Guardiola'nın kusursuzlaştırdığı sistem Barca'nın 4-3-3ü. Bu sistemin hala bir panzehiri yok.

Bİr sözüm de Messi'ye o gerçekten dünyanın en iyisi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder