10 Ağustos 2009 Pazartesi

Daum'un İntikamı!

Fenerbahçe ve Denizlispor’un isimleri aynı cümlede anıldığında ilk akla gelen tabii ki Galatasaray’ın mucizevi şampiyonluğu. Hele hele Daum’un da son maçı olması dün geceki maçı farklı derecede anlamlılaştırmıştı. Tabiri caizse bir intikam maçıydı bu maç Daum için. İntikamını alması çok da zor değildi aslında nitekim de öyle oldu.

Fenerbahçe yine her zamanki takımıyla çıktı sahaya. Ben gerçekten Fenerbahçe’nin bazı yönlerini anlayamıyorum mesela neden Honved maçında ilk 11’e yakın bir kadroyla çıktı hiç mi yedek oyuncu yok bu takımda 3 günde bir maç oynayacak bu takım hep aynı kadroyla mı çıkacak? Bilmiyorum eğer öyleyse ne kadar dayanırlar! Çok şanslı maçladı Fenerbahçe maça daha bir dakika dolmamış iken Alex yine üstün futbol zekasını konuşturdu ve muhteşem bir pas attı. Alex çok özel bir futbolcu gerçekten çok koşmuyor ama boş da koşmuyor yaptığı her hareket çok zekice. Bu muhteşem pası gol yapmak çok da zor değildi nitekim Guiza’da zorlanmadı. Bu golle Fenerbahçe rahat oynadı. Defans kurgusu herkesin de dediği gibi sorunlu Önder ve Bilica ağır adamlar dün gece çok iş düşmedi aslında ama Bangoura bayağı zorladı koştu mu kimse durduramadı kolay kolay biraz daha geniş alanlar bulsa arkadaşlarından iyi paslar alabilse daha da fazla zorlayabilirdi. Gökhan her zamanki Gökhan Türkiye’nin en iyi sağ beki herşeyi çok iyi yapıyor. Vederson da etkiliydi defansif açıdan biraz sorun yaşatsa da Bilica kademesine girmeye çalıştı ve fazla sorun olmadı Bangoura’nın bindirmeleri dışında. Diğer yandan Dos Santosla soldan iyi ataklar geliştirdiler. Cristian ve Emre de çok zorlanmadılar çünkü Denizlispor’un ortasahasında Fatih Yiğen’den başka adam yoktu. Bu arada Cristian daha güçlü bir takıma karşı oynamadı dikine pasları tek pasları oldukça iyi ancak yeterince sert bir ön libero gibi durmuyor zamanla göreceğiz. Emre ise takımın beyni rolünde iyiydi ama yine sakatlandı hep böyle olacak sanırım 2 maç oynayıp 3 maç duracak. Dos Santos ve Kazım’a gelince ikisi de çok etkiliydiler özellikle Alexle çok iyi anlaşıyor Santos. Kanat bindirmelerini sürekli yaptılar yalnız Kazım’ın bu gamsızlığından sıyrılması lazım biraz. Mesele her pozisyonda bir artist havası var rakibine karşı küçümser gibi bunu hoş bir davranış olarak görmüyorum. Dos Santos ise on numara futbolcu gerçekten defansa da yardım ediyor basıyor koşuyor gol pozisyonuna giriyor. Uğur Boral’a göre de çok daha dengeli. Guiza çok iş yapmadı aslında attığı iki gole rağmen çok koşuyor ediyor ama bence iyi bir Semih daha faydalı olur fenerbahçede. Son olarakta kaptana gelelim bir Galatasaraylı olarak Alex’i her zaman takdir etmişimdir. Pasları akıllı koşuları bitirici hamleleri gerçekten harika. Tek eksiği yeterince koşmuyor ve mücadeleci değil zaten onu da yapsa şu an Avrupa devlerinin birindeydi. Daha ilk dakikada maçı kazandırdı Fenerbahçe’ye belki gol de kaçırdı ama olur o kadar diyelim.

Denizlispor’a gelince fena bir takımları yok aslında ama ortasahanın ortasında sorunları var. İleri geri dönük oynayabilecek bir adam lazım kesinlikle Fatih’e bırakmışlar bütün yükü bundan dolayı da Emre ve Cristian dümdüz geçtiler sürekli ortasahayı. Kanatlarda Bangoura ve Braga çok etkiliydiler. Ama yalnız kaldılar beklerinden yardım alamadılar ileride yeterince çoğalamadılar ve fazla pozisyona giremediler forvetteki Angelovda biraz bencil sanki birkaç kere uzaktan şut denedi uygun pozisyonda arkadaşları olmasına rağmen. Defanstaki yeni transferleri çok iyiydi. 26 yaşında ve 97 kere Benin mili takımı formasını giymiş sanırım yaşına göre gerçekten çok yüksek bir sayı. Çok çabuk bir adam biraz pozisyon bilgisi eksik olsa da önemli bir oyuncu olacaktır Denizlispor için.

Genel olarak geçen yıldan tamamen arınmış bir Fenerbahçe vardı sahada. Yeni bir yapılanma sürecinde olan Denizlispor fazla dayanamadı Fenerbahçe’nin temposuna. Yine de birçok eksiği var Fenerbahçe’nin henüz güçlü bir rakip çıkmadı karşılarına ama yeni transferlere rağmen takım büyük bir uyum içinde şimdiden bu çok büyük bir avantaj. Defanstaki sorunlarını çözebilirse Galatasaray ile beraber ligin en büyük favorisiler. Denizlispor ise zamanla daha iyi olacaktır özellikle gereken box to box oyuncusunu bulurlarsa. Ama ışık var onlarda da biraz daha uyum sağlarlarsa orta sıralarda bulunacaklardır.

Saygılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder