28 Ağustos 2009 Cuma

Uefa Avrupa Ligi Kura Çekimi Yapıldı...



Uefa Avrupa Ligi kura çekimi yapıldı ve Fenerbahçe ciddi anlamda kolay bir gruba düştü Galatasaray’ın grubuna ise orta şekerli diyelim. Kura çekimi esnasında ikinci torbadan bahsedilirken Galatasaray the previous winner demeleri gerçekten çok büyük gurur. Yaşar Mumcuoğlu’nun gelmesiyle de kura çekimi esnasında Türkçe konuşulması da gerçekten gurur vericiydi.


Rakipleri ve takımlarımızın tur şanslarını inceleyecek olursak ikisinin de gruptan çıkamamaları sürpriz olur açıkçası. Kadro kalitesi bakımından gruplarındaki takımlardan kesinlikle daha üstünler.


Galatasaray’ın rakiplerini konuşacak olursak Panathinaikos Yunan futboluna damga vurmuş bir takım ve ilk maçımız deplasmanda onlarla. Seyirci faktörü çok vahim sonuçlar doğurabilir. Hatırlarsanız zamanında Fenerbahçeyle eşleştiklerinde çıkan olaylardan dolayı Avrupa Şampiyonası ev sahipliğimiz güme gitmişti. Seyirci maçı provoke etmek için elinden geleni yapacaktır ama Galatasaray çok ciddi eksikleri olmadığı ve kötü gününde olmadığı sürece içerde de dışarıda da kaybetmeyecektir ve 4 ya da 6 puan alacaktır diye düşünüyorum. He bir de Cisse iki maç cezalı büyük ihtimalle bize karşı oynayamayacak. Dinamo Bukres’e gelince 90lı yıllardaki mali krizden kurtulmuş olmasına rağmen eski günlerine hiç dönemedi ve şu an Romanya’nın liderliğine oynayacak bir takım görüntüsünde değil. Niculae, Lobont, Tamas ve Bratu gibi önemli futbolcuları var ama Galatasarayla baş edebileceklerini düşünmüyorum. Diğer yandan ilk iki maçlarını seyircisiz oynayacaklar tabii bu bize yaramıyor orası ayrı. Son olarak da Sturm Graz. 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Liginde aynı grupta yer aldıktan sonra onlar da bizim gibi ciddi bir düşüşe geçtiler ve hatrı sayılır bir ilerleme kaydedemediler. Öyle ahım şahım bir oyuncuları da kadrolarında yok. Hatta tek tanıdığım futbolcuları da Beşiktaşlı Gordon. En dikkat çekici yanları da geçen yıl şanssız olarak yenildiğimiz Metalist’i eleyip Avrupa Ligi’ne kalmaları.


Galatasaray bu gruptan 13 puan civarında bir puan alarak çıkacaktır diye düşünüyorum. Dileriz bütün maçlarını kazanır ve hem ülkemize hem de kendisine yüksek puanlar kazandırır.


Fenerbahçeye gelince Galatasaray’a nispeten daha kolay bir gruptalar. Steaua Bukresle her iki takımımızın da görülecek bir hesabı vardı. Bakalım Fenerbahçe bu hesabı görür inşallah diyelim. Takımları inceleyecek olursak Steaua eski gücünden fazlasıyla uzak diyebiliriz. Radoi’i de kaybettiler. Yine de Goian, Nicolita, Ochirosii gibi iyi oyuncuları var. Herkes Twente daha güçlü dese de bence en ciddi takım Bukres takımı bu grupta rakip olarak. Twente’ye gelince geçen yıl normal üstü bir çaba göstererek ligi 2. sırada bitirdiler ama geleceğin Ibrahimovic’i olarak lanse edilen Arnatuovic’i ellerinde tutamadılar ve Inter’e kiraladılar. En belirgin özellikleri takım oyunu oynamaları ayağa pas oynamalarıyla rakiplerini yormaya çalışıyorlar maçlarında ama Fenerbahçe ciddiye aldığı takdirde Twente’den 4 puan çıkaracaktır. Son olarak Sheriff var yorum bile yapmak istemiyorum açıkçası küçümsemeye gelmez ama nolursa olsun 6 puan almalı Fenerbahçe bu takımdan. Fenerbahçe’nin 13 puan civarında bir puanla gruptan çıkacağını düşünüyorum.


İlk maçlar 17 Eylülde yapılacak ve Galatasaray Panathinaikos deplasmanına giderken Fenerbahçe evinde Twente ile oynayacak. Dileriz her iki takımımız da 3 puan ile başlar…


Başarılar Galatasaray ve Fenerbahçe…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder