9 Ağustos 2009 Pazar

TSL START ALDI...

TSL sonunda start aldı. Belki de tarihi boyunca görmediği en kaliteli kadroları görecek bu yıl ligimiz ne bu kadar yıldız bir anda olmuştu ne de anadolu takımları bu kadar güçlüydü eski zamanlarda bu yüzden ligimiz çağ atlama yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eğer böyle gidersek bir on yıl içinde kimbilir belki bundesligadan daha çok izlenen bir lig oluruz avrupada. İmkansız değil yeterki taraftarlar takımlarına sahip çıksın ve hiç yapmadıkları birşeyi yapsınlar “ sabretsin”ler. Neyse zamanla olur inşallah diyelim konumuza dönelim. Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonuna bir önceki yılın şampiyonu ile İstanbul’un taraftarsız ekibi arasındaki zevksiz mücadele ile başladı. Maalesef o ucube yerde Olimpiyatta!

Yine futboldan zevk aldırmamak için yapılmış o ucube stat yine futbolu engellemek için elinden geleni yapan o sert rüzgar ve 5 gün sonra yine beşiktaş için kötü bir skor. Süper kupa kadrosundan Bobo’yu çıkarıp Holosko’yu koymuş Denizli bu maça başlarken.( Bilmiyorum sizler ne düşünüyorsunuz ancak benim fikrim Mustafa Hoca lige konsantre olmamış keza süper kupa maçında da öleydi. Sanki fantezi deniyor takım üzerinde tabii ki önemli bir platform için; şampiyonlar ligi için. Ama bu puanları çok arar ilerde İbb her zaman böyle kötü oynamaz. ) Daha hızlı bir takım vardı sahada bu yüzden ilk dakikalardan maçın sonuna kadar belki de maçın hakimi beşiktaştı daha doğrusu bir hakimi olmayan maçta biraz daha iyi olan takım beşiktaştı. Kaleden başlayalım: Hakan Arıkan belki de Türkiye tarihinin en şanssız kalecilerinden biri o iki maçtan sonra da pek güvenemiyorum gerçekten Hakan’a ve Beşiktaş’ın ikinci kalecisi olabileceğine inanmıyorum ama 3 yıldır takımda herhalde bir bildikleri vardır yine de korkmuyo değilim Barcelona falan gelirde yine kalede Hakan olur diye şampiyonlar liginde. Neyse çok fazla iş düşmedi maç içinde Hakan’ a açıkçası zaten bir kere iş düştü onda da penaltı misali terse atladı göremedi herhalde topu yine de hatalı bence oyunun biraz daha içinde olmalıydı. Beşiktaşlılar dua etsin Rüştü sakatlanmasın o da bir el bombası ama Hakan kadar ümitsiz değil!

Defansa gelince İsmail iyi adam gelecek için de büyük ümit vaadediyor ancak tecrübesiz Mustafa Hoca ibrahim Üzülmez gelince onu yedeğe atabilir! Erhan çok iyiydi gerçekten iyiydi derken elinden gelebilecek yetenekleri doğrultusunda olan herşeyi yaptı ama Beşiktaş düzeyinde futbolcu mu kesinlikle hayır. Serdar Kurtuluş çok daha yetenekli ve gelecek vaadeden bir oyuncuydu. Defansın ortası hakkında yorum yapılamaz beşiktaş hakkında ikisi de iyi adamlar ama bir dereceye kadar ondan neler olacağını kestirmek zor. Şampiyonlar liginde çok canını yakarlar ama Ferrari ve Sivok’un. Maçta İbrahim Akın’ın golde yaptığını maç içinde birkaç kez yapabilecek rakipler olacak karşılarında! İkisi de iyi niyetliler ama YETMEZ!

Orta üçlüde Tello Ernst ve Fink vardı. Tello berbattı geçen yılki Tello nerde diyorum parası artmadı diye böyle oynacaksa şimdi aldığı parayı da vermesinler bu adama. Ernst her zamanki Ersnt beşiktaşın iyilerindendi ama çok büyük bir eksiği var bilmiyorum belki de hocanın eksikliğidir bu. Ernst gibi zeki bir adam İbrahim Akın’ın oradan sağ ayağıyla şut çekmeyeceğini bilirdi ve orada gümbürleme kaymazdı! Belki Mustafa Hoca bu maçtan sonra bunu futbolcularına iyice anlatır ama bu golden sonra Ernst’e ders olması lazım ve sonraki maçlardaki rakiplerindeki futbolcuları iyi analiz etmesi lazım. Fink de fena değildi güzel bir gol attı falso gerçekten garipti topun özelliği sanırım. Ancak çabuk yoruldu İncemandan başka da alternatifi yok tabi belli olmaz Denizli bu çıkarır koyar olmayacak bir adamı.

Forvette ise Nobre’ye bel bağlarsa eğer beşiktaş yandı bu sene. Çok iyi bir santrafor Nobre ancak sabit duruyor arkadaşlarına boş alanlar bırakması lazım biraz daha benceDenizli başka bir yabancıyı yedeğe çekip Boboyu koymalı forvete. Holosko beşiktaşın en iyilerinden biriydi keza niye çıkarıldığını anlayamadım bile maçın kaderini değiştirebilecek tek adamdı sanki. Yusuf geçen seneki gibi değil bence ortada kullanılmalı kanatta çok çabuk yoruluyor çünkü ama işte Denizli’nin bir bildiği vardır diyelim. Sonradan giren Bobo ve Nihat’a yorum yapmaya bile gerek yok ikisi de sıfırdılar Porto maçında harika oynayan Bobo formunu yakalar ama Nihat’ın eski günlerine dönmesi o kadar kolay olmayacak sanki!

İbbye gelirsek geçen yıla oranla zayıflamışlar ya da yeni yapılanma süreci diyelim buna Hasagic Taner falan da yoktu aslında keza stoperleri de sakat bu adamlar katılınca daha iyi olacaktır ama eğer her maç böyle İbrahim Akın’a bel bağlarlarsa başka kreatif bir adam bulamazlarsa çok zorlanırlar. Yine de Abdullah Avcı gibi bir adam var başlarında güvenim sonsuz kendisine birşeyler düşünüyordur. İbrahim demişken bugün sahanın en iyisiydi eğer hep böyle oynarsa milli takımda yerini alacaktır ve üç büyüklerin yolunu tutacaktır yeter ki gamsızlığından vazgeçsin ve istikrarlı olsun! Mahmuta da değinmek lazım göz açtırmadı rakip forvetlere neredeyse ve kendisi daha çok genç 87 doğumlu bir yetenek daha geliyor sanki! Nsumbuyu da ilk 11de kullanmalı bence Abdullah Hoca Kanfory’den daha iyi bir süpürücü.

Sonuç olarak 4-3-3 oynayan iki takımla start aldı TSL iyi futbol yoktu belki ama sıcaklar ve kondüsyon eksikliği diyelim. Zamanla iki takım da daha iyi olacaktır.He bir de beşiktaş Yıldıray’ı alacakmış sanırım Deco Dos Santos derken Yıldıray gelirse bilmiyorum taraftarın tepkisi ne olacaktır.

Saygılar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder