17 Ağustos 2009 Pazartesi

Teşekkürler Galatasaray...

Maç başlamadan önce açıkçası farklı galip geleceğimiz sıradan bir maç olarak düşünüyordum bu maçı. Tabii ki heyecan yaratacak Elano vardı orası ayrı ama tribüne çıktığımda ısınan futbolcular arasında onu göremeyince ve hayal kırıklığına uğrayınca iyice sıradan olacağını düşündüm maçın. Ama Rijkaard bu farklı bir yüz getirmiş maça. Anons edilen ik 11’i duyunca bir an irkildim küçümsemeye gelmez sonuçta lig maçı dedim ama yine de içimde bir güven vardı Rijkaard’a karşı.

Neyse böyle düşünürken başladı maç. Kalede Franco defans dörtlüsü Uğur, Emreler ve Volkan önde Mustafa, Barış ve Arda ileri üçlüde ise Keita Kewell ve Baros vardı. İlk yarı genellikle sağ kanattan Keita ile akınlar denemeye çalıştık ama pozisyonlar biraz da Keita’nın bencilliğine kurban gittİ. Keita’nın bu futbolundan dolayı ilk yarı total futbolun bazı gereklerinden uzaktık. Ama topu ileri taşımamızdaki hız va çabukluk gittikçe belirginleşmeye başlamış bu açıkça görülüyordu. Tek yavaşlama Volkan’ın bölgesinde gözüküyordu hamleleri pasları oldukça yavaştı takıma göre. Nitekim yine de pozisyonlar bulduk özellikle Baros ve Barışla eğer biraz şanslı olsaydık maç ilk yarıdan kopabilirdi derken son dakikalara yaklaşırken Barış’ın yine kendisini çalım ustası zannetmesinden dolayı topu kaptırması ve devamında Volkan’ın Bangoura’ya ilk müdahalede yavaş kalması yine devamında Emre Güngör’ün yaptığı kademe hatası ve Leo Franco’nun çıkmamasından dolayı yediğimiz ilk atakta topu ağlarımızda gördük. İşte o an medya için önemli bir andı herkes maç böyle biterse diye düşünmeye başladı çünkü böyle biterse Rijkaard’a saldırmaya başlayacaklardı. Başlıkları bile düşünmeye başlamışlardı belki de derken Caner yetişti imdadımıza ve Keita’nın ortasında topa koluyla dokunarak penaltı kazandırdı. Son saniyede kazanılan bu penaltı ekmeğimize yağ sürdü açıkçası bir takım için olabilecek en kötü şeylerden biri 45.dakikada gol yemektir. Usta penaltıcımız Kewell her zamanki sakinliği, ağırbaşlılığıyla attı golünü. (Bu arada Deniz Çoban görmedi mi bilmiyorum ama penaltıda kural ihlali vardı yaklaşık 5 oyuncu cezasahasına girmişti)

İlk yarı böyle sonuçlandı fırtına öncesi sessizlik gibiydi adeta öyle de oldu. Keita ilk yarıdaki görüntüsünden uzaktı daha çok paslaşmaya yönelik oynuyordu Arda ve Kewell daha hareketliydi Uğur da iyi bindirmeler yapıyordu derken bu yılki en önemli artılarımızdan biri olan duran toptan bir gol daha bulduk. Hep söylediğim bir şey vardır Arda’ya korner kullandırmaktansa ceza sahasına sokmak her zaman daha avantajlı çünkü ne zaman ceza sahasına girse tehlike yaratıyor Elano geldiğinde Kewellla ikisi ceza sahasına girecektir ve daha çok gol şansı olacaktır bizim için. Kewell’ın ortasında aralardan vurdu kafayı Arda önce Baros’a çarptı daha sonra kaleciye ağlarla buluştu. Golü kime veririz tartışılır ama ilk vuruşu yapan Arda olduğu için Arda’ya yazılması doğru bence. Golün ardından Hakan Balta girdi oyuna Volkan yerine. İçimden bir ses diyor ki bu Volkan’ın son maçıydı. Son kere o duyguyu tattırmak istedi Rijkaard ona. Neyse ataklarımız kesilmiyordu. Müthiş bir hücum gücümüz vardı çünkü top kime gelse tehlike yaratıyordu derken Keita aldı Barışla verkaç yapayım derken kendini yerde buldu ve yine penaltı. Barış ben atcam Keita ben atcam derken Kaptan geldi Kewell’a bırakın dedi. Helal olsun sana Kaptan bu hareketin senin kaptanlığı ne kadar hakettiğini gösterir dileriz böyle devam edersin. Soğukkanlı oz büyücümüz için bu golü atmak da zor olmadı. Artık iyice rahatlamıştık oyuna da Barış yerine Ayhan girdi ve pas yüzdemiz arttı bu değişiklikle. Bu arada Ayhan’a bir parantez açmak istiyorum yaşayan bir efsanedir Ayhan. Kendini her geçen yıl o kadar geliştiriyor ki girdikten sonra yaptığı birkaç hareket ya da attığı akıllı paslar bile bunu göstermeye yeter. Bravo Ayhan böyle devam et. oyuna da Barış yerine Ayhan girdi ve pas yüzdemiz arttı bu değişiklikle. Bu arada Ayhan’a bir parantez açmak istiyorum yaşayan bir efsanedir Ayhan. Kendini her geçen yıl o kadar geliştiriyor ki girdikten sonra yaptığı birkaç hareket ya da attığı akıllı paslar bile bunu göstermeye yeter. Bravo Ayhan böyle devam et. Galatasaray atakları ve presi bu golle de durmak bilmedi Denizlispor yarısahasında yapılan pres sonucu Kewell kaptı topu Keita’ya güzel bir arapası verdi Keita Baros’a çıkaracak ve Kral’ımız siftah yapacak ligde derken Burak işimizi bozdu ve kendi kalesine attı topu. Bu gole Keita cidden üzüldü sanki ve bu çok mutluluk verici bir şey Baros da arkadaşının üzüntüsünü anladı ve yanına gidip sarıldı ona. Gerçekten bir çok böyle örnek vardı maçta çok güzel bir dostluk var takımda çok güzel bir arkadaşlık var. Ataklarımız devam etti ama başka gol bulamadık hele Baros’un kaçırdığı neydi öyle ama sağlık olsun diyelim stres içinde adam doğacak çocuğuna odaklanmış belli ki.

Genel olarak maça bakarsak 90 dakika boyunca hücum eden bir Galatasaray vardı. Zaten bu hücum gücüne karşı koyabilecek çok takım yok Süper Ligde. Bu yüzden asıl yapmamız gereken oynanmaya çalışılan sisteme biraz daha adapte olmaya çalışmak. Tek pas oynamaya dikine oynamaya daha da alışmak. Bu futbolun üstüne koyulabilecek çok şey var en basitinden Elano hala solumadı Galatasaray formasını. Rijkaard zaten bunların farkında ve ne zaman ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor her gün Galatasaray taraftarı ve camiası daha çok inanıyor ona daha çok güveniyor. Tüylerimizin diken diken olacağı günler yakındır gibime geliyor. Avrupa maçlarından sonra mutluluktan ağladığımız günler yakındır gibime geliyor. Tüm dünyaya Galatasaray adını duyurmak yakındır gibime geliyor. Avrupa’da bir kupa kaldırmak yakındır gibime geliyor. Kısacası tüm dünyanın söz edeceği, Galatasaray camiasının gururla söz edeceği, bize yeni yeni başarılar tattırabilecek olan takım hızla çıkıyor başarı basamaklarını.

Teşekkürler Rijkaard. Teşekkürler Neeskens, Puyol, Cuadrat, Arda, Keita, Kewell, Haldun Üstünel, Adnan Polat… Tüm Galatasaray camiasına teşekkürler siz böyle oldukça biz de her zaman yanınızdayız. Hiç kimse ne sizi ne de Galatasarayımızı karalayamaz biz arkanızda olduktan sonra merak etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder