10 Ağustos 2009 Pazartesi

Gaziantepspor - Galatasaray

Sessiz sedasız ilerlemeye devam ediyor Galatasaray ileride neler olacağını belli etmemeye futbol dünyasını korkutmamaya çalışıyor ama her geçen gün o kadar çok şey katıyor ki futboluna. Sonuç iyi üç puan ve bu 5. resmi maç. Kimileri skora aldanıp Netanya maçında daha iyiydi Galatasaray diyebilir ama bana göre dün gece daha iyiydi. Çünkü yapmak istediklerini becerebilmeye günden güne alışıyor Galatasaray.

Oyun çok hızlı başladı. Antep teknik direktörü kanattan devşirme iki futbolcuyu (Olcan ve Mehmet Yozgatlı) beklerde başlattı. Tüm medya aynı şeyi söylüyor bunu bir türk teknik adam yapsa şu an kovulmuştu. Çok doğru ama bu türk futbolu adına atılmış önemli bir adım bana göre. Serdar Kurtuluş neden oynamadı ve bilmiyorum orası ayrı sakattı sanırım ya da hazır değildi ama Galatasaray gibi bir rakip karşısında stoperinden değilde winger adamından bek oyuncusu yapmaya çalışıyorsan korkmadığını göstermiş olursun. Tabii ki ilk golde bu bek mevzusu başına iş açtı Antep’in ve yedi golü. Olcan yerine başka bir oyuncu olsa o kadar rahat olmazdı Baros o pozisyonda ancak maçın genelinde Olcan’ın hücuma yaptığı katkıya bakarsak çokta yanlış bir tercih olmamış. Arda’nın attığı gol tam bir 4-3-3 golüydü çizgiye kadar in penaltı noktasına doğru yerden pas at ve… Netanya maçlarında bunun örnekleri daha çoktu Galatasaray gittikçe alışıyor bu sisteme. Golle birlikte Galatasaray akınları devam etti ve yıllar boyu kanayan yaramız olan duran toptan ikinci gol geldi. Bu sene şu ana kadar 5 yaptı Galatasaray ve belki de geçen yıl attıklarının yarısı kadar duran toptan gol buldular. Bu önemli bir ilerleme. Ayrıca Mustafa Sarp’ın gol atması da beni ayrıca sevindirdi Mehmet Güven’den sonra bu adam ilaç gibi oldu yedek ön libero konusunda.

2-0’dan sonra biraz duraksadı maç. Antep de o aralar pozisyonlar buluyordu tabii ki Tabata Beto ve Julio. Bu adamlar çok can yakar bu sene. Üçü de teknik ve süratli adamlar, mental açıdan da oldukça iyiler. Bir anadolu takımına göre gerçekten üstdüzey oyuncular. Bu üçlü Galatasarayı zorlamaya başladı ve sonuçta mükemmel bir gol geldi. Dünyada bu topu tutacak kaleci yoktur herhalde. Julio’yu izlerken birçok yetenek gördüm o adamda hızlı teknik güçlü iyi de şut çekiyor daha ne olsun! Devamında ilk devre sonuna kadar oyun duraksadı biraz.

İkinci yarı ise sanırım sıcaktan ve kondüsyon eksikliğinden dolayı ilk yarıdaki tempo bir türlü yakalanamadı. Muratı sağ beke koyup Mehmet’i çıkardı oyundan Cocueiro ve forveti çiftledi. Çok işe yaradı mı hayır ama ilerde daha fazla gözüktü Antep. Galatasaray ise istediklerini yapamamaya başladı nitekim kanatlara hiç inemedi nerdeyse hele Keita çıktıktan sonra. Takım alışık değil ya da yorgun diyelim ancak ilerdeki maçlarda kesinlikle oyunun yoğunluğunu kanatlara bindirmeli Galatasaray çok yetenekli adamlar var çünkü. Arda tamamıyla takımın lideriydi hele o kendi başına yakaladığı pozisyonda da atsa golünü çok daha güzel olacaktı ama bana göre topu sağa çekip kesme denemesi en doğrusuydu diğer yandan tek eksiği defansa yeterince yardım etmedi onu da normal karşılayalım bu sıcakta 3 günde bir maç! Sonlara doğru maç böyle bitecek derken yine Arda çıktı sahneye Ayhan’a verdi tekrar Ayhan’dan güzel bir pas aldı. 80. Dakikada 60 metre depar attı ve Nonda’ya alda at dedi. Nonda da güzel bir vuruşla attı golünü onda da ilerleme var çünkü geçen yılın sonları olsa onu bile atamazdı bence. Daha sonra ise Antep’in penaltısı. Bir Sabri klasiği. Bir futbolcu hakkında klasiği derken hep iyi şeylerden bahsedilir ama Sabri’de böyle olmuyor nasıl olsun o nasıl bir uçuştur uçan tekme atacak sanki adama! Gereksiz bir penaltı ve iki kerede atılan gol. (Bir lafımda Bünyamin Gezer’e ilki hatalıydı ikincisi de hatalıydı ya ilkinden sonra tekrar ettirme ya da bidaha tekrar ettir ayrıca bu nasıl bir hakemdir zaten anlamak güç oyuncu oyundan çıkacak sanki barlardaki gibi bodyguard adam vücudunu futbolcunun önüne koyuyur sana ne kardeşim istediği yerden çıksın!)

Maç bu golle bitti ve 3 puanla başladı Galatasaray geleneği bozmadı. Genel olarak baktığımda pas koordinasyonu bakımından daha kötü bir Galatasaray gördüm Servet bu ayağa pas olayını biraz daha başarmaya çalışmalı komik ama Gökhan’ı örnek almalı bu konuda. Sabri ne kadar saçma sapan bir hareket yapsa da bence iyiydi özellikle diğer kanattaki Hakan’a göre. Hakan Balta böyle bir adam değil belki de en güvendiğim adamlardan biriama dün çok kötüydü kendine çeki düzen vermeli. Mustafa Sarp yeteneği kısıtlı adam ama elinden geleni yaptı. Ayhan bildiğimiz Ayhan yaşlandıkça daha iyiye gidiyor. Keita ve Aydın’a gelince Aydın tutuktu ama önünde uzun bir yol var daha bugün Kewell’dan formayı kapabilmesi Rijkaard’ın ona güvenini gösterir. Keita ise çok iyiydi tam takım olunca kendisini daha da gösterecektir. Baros çocuğunu düşünüyor sanırım futbola odaklanamamış hala bir ay sabretcez artık. Kewell girdikten sonra çok kötüydü her topu ezdi onu da çok kişi olarak hücuma çıkamamıza bağlıyorum. Kaptana diyecek söz yok zaten zamanla daha da iyi olacak inşallah.

Antepte ise dediğim gibi ileri üçlü harikaydı. Defansın ortası hızlı ve güçlü adamlardan oluşuyor ama çok kademe hataları var ve mental olarak zayıflar. Murat Ceylan geçen seneki performansından aşağıdaydı. Olcan elinden geleni yaptı iyi bir hücumcu bek olabilir ama tabii ki onun asıl işi top tutmak gerektiğinde girsin oyuna zaman geçirsin. Zurita ilginç bir adam çok iyi oyun kuruyor ön libero olarak ancak bir önliberonun gerektirdiği mücadele gücü ve hırs yok. Kaleciler de genel olarak fena değildi.

Sonuç olarak haftanın belki de en güzel en heyecanlı maçıydı karşılıklı goller ve sıcağa rağmen mücadele. İki takım da çok iyi yoldalar 5 hafta sonra özellikle ağırlıklarını hissettirirler. Antep forvet arıyor sanırım yedek yapacaklar. Bence en önemli handikapları defansları o iki adamla gitmez stoper mevkisi. Bu arada teknik direktörleri de Mourinho’nun kankası stilleri çok benziyor. İlk 5’te olabilecek anadolu takımlarından biri Antep. Galatasaray’ın ise hala zamana ihtiyacı var bir stoper ve Elano ile bu takım uçar. Ama alışmaları lazım ve bunun için de 2 aylık bir süre lazım dileriz bu evreyi en iyi şekilde atlatır.

Saygılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder